GUIDE

Ät dig genom: Grev Turegatan

FRUKOST KL: 09.00

The Bakery
Grev Turegatan 30, thebakerystockholm.se

På The Bakery är allt hembakt. Välj bland stenugnsbakat surdegsbröd med pålägg och söta fikabröd att ta med eller äta på plats. Kaffet är bra och det finns gott om tesorter. Ett svenskt kvalitetsbageri som inte tar några genvägar. Prova knäckebrödet på dinkel eller kardemummabullarna för en bra start på dagen.

LUNCH KL: 12.30

Naployon Bistro
Grev Turegatan 15, napolyon.se

Stockholms livligaste gångstråk fick för ett par år sedan ytterligare en lunchkrog värd läget. Napolyon är modern bistro med svensk melodi och franska ackord. Krogen har redan hunnit bli en knutpunkt för östermalmare som rör sig i området. Passar bra för en långlunch med ett eller två glas vin från deras imponerande källare. Veckans fisk erbjuder alltid en spännande smakupplevelse. Ett avskilt rum med plats för upp till 30 personer finns att boka. En speciellt komponerad meny går då att ordna.

MELLANMÅL KL: 16.00

Blueberry Lifestyle
Grev Turegatan 15, blueberrylifestyle.se

Blueberrys smoothies är att lita på. I butikerna hittar du ett brett utbud av energigivande blandningar. Råa grönsaksjuicer och lena bärsmoothies är boostade med superfoods och kryddor. Komplettera med lite torkad frukt eller en boll fullproppad med hälsa som gör att du håller dig till middag.

MIDDAG KL: 20.00

Trattoria Montanari
Grev Turegatan 56, montanari.se

Montanari är generös på samma sätt som ett riktigt bra konstverk. På menyn finns det några riktiga guldkorn. En ljuvlig carpaccio på havsabborre, tonfisk och en elegant pasta på karljohansvamp är alla riktigt bra. Till detta finns viner som matchar maten perfekt. Personalen är sympatisk, kunnig och hjälpsam. Krogen drivs av familjen Montanari i andra generationen. Pappa Paolo kom hit för 45 år sedan och öppnade Capri på Nybrogatan.

DRINK KL: 22:30

Brasserie Godot

Grev Turegatan 36, godot.se

Godot är ett ställe man snabbt vill göra till sitt eget. Det känns alltid välkomnande att slå sig ner i baren. Vinlistan är gedigen och drinkarna bland de bästa på Östermalm. En whiskey sour på Godot framåt kvällskvisten funkar både som ett startskott till en kväll på stan, eller sängfösare. Uteserveringen känns om somrarna sydeuropeiskt härlig och ligger på ett alldeles lagom avstånd till Stureplan.