GUIDE

Hit reser östermalmarna över jul och nyår

Solresa till Maldiverna eller skidsemester i Alperna, vart reser östermalmsborna egentligen över jul- och nyårshelgen? Vi frågade experterna – resebyråerna.

Maldiverna

Tony Lübeck från Lime Travel, vart reser östermalmarna över jul och nyår?
– Kanske inte så oväntat, men många vill ha sol och värme. Maldiverna är populärast, tätt följt av Sydafrika. Familjerna som är ute efter en mer aktiv semester väljer Alperna. Österrikiska Zillertal har seglat upp som en populärt ort.

Har östermalmarna några särskilda önskemål när de bokar resor?
– Resenärerna vill ha mer destinationskunskap, så vi ger våra kunder många ”hemliga” tips. Sydafrika är populärt över nyår, men vanligtvis är restaurangerna fullbokade, så där kan vi vara till hjälp. Sen är solgaranti ett vanligt önskemål. Det är lite svårare att uppfylla, men vi gör vårt bästa.

Vietnams övärld lockar fler och fler

Annika Björkroth från Travel Beyond, vilka är era mest bokade destinationer såhär års?
– Sydafrika är populärast. Följt av Florida, Maldiverna, Mauritius, Dubai och Vietnam. Jämfört med tidigare år är Vietnam verkligen en raket. Jul- och nyårsresorna hit har nästan tredubblats sedan förra året.

Varför är just Vietnam så populärt?
– Många av våra kunder har upplevt länder som Thailand och Mauritius och vill prova något nytt. För dem är Vietnam en vit fläck på kartan. Rundresor med utgångspunkt från Saigon, barfotaliv i övärlden och kryssningar på Mekongfloden lockar.

Sydafrika är populärt hos Nygren & Linds kunder

Linda Grundberg från Nygren & Lind, vilka destinationer är populärast hos er?
– Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, Dubai och Sri Lanka.

Finns det några gemensamma nämnare i era kunders önskemål?
– Hotellen måste alltid ha en hög standars. Och hela paketresor där man förbeställt allt från transfer och utflykter till guidning och restaurangbesök är vanligt hos oss.