KONST

Östermalmarnas val: Årets Kulturinstitution

Vilken kvarterskrog är populärast? Var förlägger folk helst sina frukostmöten? Vem är egentligen stadsdelens främsta servicepersonlighet? Vi har låtit våra läsare rösta fram sina favoriter i åtta olika kategorier. Här är resultatet i kategorin årets kulturinstitution. 

5. VIKINGALIV
vikingaliv.se, Djurgårdsvägen 48

4. ANNAELLE GALLERY
annaellegallery.com, Karlavägen 15B

3. BUKOWSKIS
bukowskis.com, Arsenalsgatan 2

2. MODERNA MUSEET
modernamuseet.se, Exercisplan 4

1. BERWALDHALLEN
berwaldhallen.se, Dag Hammarskjölds väg 3

Grattis, Karl Thorson, pr-ansvarig på Berwaldhallen.
– Tack. Det var verkligen en hedrande utmärkelse. Med tanke på den kavalkad av internationella gästartister som besöker oss varje vecka, och världsensemblerna Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören som ”husband”, så får vi nog hålla med om att vi har ett unikt utbud.

Vilka konserter får man inte missa i vinter?
– E.S.T. Symphony (16 och 17 november) med Esbjörn Svensson Trios låtar i symfonisk skrud. ”Beethoven & Turnage” (14 och 15 dec) med Radiosymfonikerna och deras chefsdirigent Daniel Harding, och så de traditionella jul- och trettondagskonserterna.

Vad är er strategi för att locka till er Östermalms ungdomar?
– Vi försöker hela tiden jobba med digitala kanaler, och för ungdomar upp till 23 år erbjuder vi fribiljetter – vi kallar det för Moment 23. Att nå en ung målgrupp är en utmaning med den musik vi erbjuder, men många blir positivt överraskade. Det gäller att få nya personer att komma hit och upptäcka själva.