RESTAURANG

Årets semmeltrend på Östermalm: Nachosemlan

Stjärnkonditorn Roy Fares siktar på att få en större hit än semmelwrapsen.

Minns ni semmelwrapsen som fick kön till Tösse-bageriet att ringla sig långt ut på Karlavägen för några år sedan? Nu är det dags igen. Stjärnkonditorn Roy Fares står bakom årets mest uppmärksammade tolkning av den traditionella semlan – nachosemlan. Som namnet antyder handlar det om trekantiga brödbitar som doppas i mandelmassa och grädde.
I Fares konditori Mr Cake på Rådmansgatan 12A (i före detta Arkitektskolan) har försäljningen redan dragit igång, trots att det är några veckor kvar till fettisdagen. Fares själv framhåller bakverkets sociala kvalitéer.
– Med nachosemlan kan man sitta tillsammans och dippa utan att behöva äta en hel bulle själv. Vi har fått positiv respons. Den har en bra kombination av knaprigt och krämigt, säger han.
Författaren Camilla Läckberg har provat nachosemlan och i en Instagram-post utnämner hon den till “årets semla” och passar samtidigt på att geniförklara Roy Fares.
Vi har inte hunnit smaka än men tycker spontant att nachosemlan låter betydligt aptitligare än falukorvsemlan, som nyss tagits fram av Strömsholms Marketenteri i Västerås.

Prova nachosemlan på Mr Cake för 57 kronor