RESTAURANG

Bar à vins öppnar delikatessbutik

Philippe Simon fortsätter skriva på sin framgångssaga på Narvavägen. Hans Bar à Vins har kommit att bli en kvartersfavorit – och nu öppnar han delikatessbutik mitt på Stockholms mest spännande restaurangstråk.

Philippe Simon

Den 25 november får Östermalm en ny självklar foodie-destination. Philippe Simon är mannen som fått Systembolaget-trogna Karlaplansbor att överge Garnisonen och Fältöverstens sortiment och prova på franska nykomlingar från Jura och Rhône. Klockan två på slår han upp dörrarna till sin delikatessbutik, vägg i vägg med vinbaren på Narvavägen 32.

Ostbricka på Bar à Vins. Nu kan du komponera din egen med ostar från delikatessbutiken.

Utbudet kommer att vara varierat och innehålla godsaker från olika delar av Frankrike.
– Fokus kommer att ligga på franska ostar, men blandat med sött och salt. Charkuterier, choklad, ank- och gåslever, olivolja och marmelader med mera.  Jag ser fram emot att erbjuda mina kunder riktiga delikatesser, säger Philippe.

Sabis Fältöversten, ICA Karlaplan och Esplanad ligger i närheten och är välsorterade. Varför ska folk komma till dig istället?
– Jag tror att folk generellt är trötta på att irra runt i stora butiker och inte få ett personligt bemötande när de ska köpa fina råvaror. Man vill veta varifrån varorna kommer och jag ser en trend där fler och fler uppskattar mindre producenter. Jag har också tillstånd att bjuda på en skvätt vin som passar till det kunden vill prova på. Jag säljer inte grisen i säcken.

Philippe siktar på att ha öppet fyra eller fem dagar i veckan. Invigningen sker med hjälp av Frankrikes ambassadör, David Cvach.