RESTAURANG

Födelsedagsfirande på Paraden

Det har gått ett år sedan Bockholmengruppen tog över funkisbiografen Paraden på Valhallavägen och skapade en förstklassig kvarterskrog. Restaurangchefen Ken Thiang berättar om torsdagens födelsedagskalas, typiska paradrätter och konsten att skapa god stämning.

Ken Thiang

Har första året gått enligt förväntan?
– Det har gått över all förväntan. Vi satte igång direkt på premiärkvällen och har inte stannat upp sedan dess. Det känns verkligen som att vi blivit en krog att räkna med på Östermalm.

Vad har varit mest minnesvärt?
– Det som fortfarande sitter kvar på näthinnan är invigningen. Det var som en filmpremiär, en hyllning till vår lokal. Vi firade med dunder och brak, röda mattan var utrullad och partyt pågick in på småtimmarna. Detta ser vi fram emot att göra om på torsdag när vi firar Paradens födelsedag.

Vilka rätter har gjort störst succé?
– Omeletterna, vi har flera olika varianter, har varit med från början och är fortfarande väldigt populära. Köttbullarna har bytt skepnad efter årstiderna men uppskattas av väldigt många.

Omelett på Paraden – ett säkert kort

Har ni tagit bort rätter som inte fungerade?
– Absolut, det är det roliga med att ha en levande meny. Man måste våga chansa och se vad som kan bli nästa favorit. Vi lyssnar på våra gäster och anpassar oss. En sak som är säker är att näringsrika och hälsosamma rätter på frukosten och gröna rätter på kvälls- och lunchmenyn är här för att stanna. Vegetariska och veganska rätter har givit vår meny en bredd som funkar bra.

Nyttiga frukosträtter säljer bra på Paraden

Vem är er mest lojala stamgäst?
– Jag har minst fyra som bör lyftas fram. Gunilla, som ringer in flera gånger i veckan och förbeställer sin lunch, och sen stannar och småpratar om allt möjligt. Pär, en före detta pilot från Skåne, är en underbar stamgäst som även blivit en god vän. Andrea är en frisörska och granne som kommer in och beställer frukostmacka och kaffe, eller ibland bara för att snacka lite. Ibland tar hon med tjejgänget för en kväll på vår balkong. Sist men inte minst har vi Mats som är här både på lunch och middag och slår sig ner på sin favoritplats i baren. Denna ytterst välklädda herre underhåller alltid med sina historier. Han är en riktig kvinnotjusare.

Hörnet Valhallavägen och Erik Dahlbergsgatan

Hur har området kring Paraden förändrats under året?
– Det känns som att vårt lilla hörn har livats upp. Uteserveringen som är öppen året runt har tagits emot varmt av folk i kvarteret. Många kommer in bara för att säga hur fint det är här nuförtiden.

Vad är målsättningarna för 2018?
– Att bli ännu bättre. Vi ska bli mer serviceinriktade och klassas som den bästa kvarterskrogen i stan. Vi vill fortsätta bygga på den härliga stämningen som våra gäster får hos oss. Paraden ska bli ett andra hem dit man kan gå närsomhelst på dagen för en god matbit, ett glas eller bara för en pratstund.

Festen går av stapeln på torsdag den 25 januari. Alla är välkomna.