RESTAURANG

Roy Fares öppnar MR Cake

På fredag, den 8 september, öppnar Roy Fares och Mattias Ljungberg MR Cake på Rådmansgatan 12. Här förenas svensk fikakultur och amerikansk bakverkskonst.

Mattias Ljungberg och Roy Fares

För 12 år sedan fick Roy Fares jobb på Tössebageriet, en riktig Östermalmsklassiker som ägs av konditorn Mattias Ljungberg. 2010 vann han det inofficiella svenska mästerskapet för konditorer, Årets Konditor. I dag har Roy gett ut tre kokböcker och medverkat i flera olika tv-program, nu öppnar han ett café tillsammans med sin forne chef.
– Vi kommer att baka det vi tycker är gott. Det är lite extra more is more på vissa saker. Det kommer att vara lite amerikansk inriktning, men framförallt härliga och genuina bakverk. Vi vill att folk ska njuta här, säger Roy Fares till DN.

Lokalen är inhyst i kontorshotellet A House, där Arkitekturskolan en gång låg. Sötsaker som cheesecake, tårtor, donuts, fudge brownies och en egen tolkning av kanelbullen finns att välja bland för den som är fikasugen. Frukost, brunch och lunch kommer också att serveras. Martin och Roy, (det vill säga MR), målar inte in sig i något hörn genom att kalla sitt café franskt, svenskt eller amerikanskt, här fokuserar man bara på njutningen.