RESTAURANG

Vassa Eggen öppnar asiatiskt

Stockholm Krogbolag slår den 7 oktober upp dörrarna till Tako. En asiatisk restaurang med inredning á la Alice i Underlandet.

Gänget bakom TAKO

Stockholm Krogbolags Kristofer Sandström och Christian Olsson står bakom restauranger som Vassa Eggen, Tennstopet och Kommendören. Duon öppnade även Boqueria som de drev fram till förra årsskiftet. Tillsammans med Niklas Odin, delägare och driftchef på Vassa Eggen, blir Tako (drake på japanska) ett nytt kapitel för krögarna som den här gången har hämtat intryck från den asiatiska kulturen.

Välj mellan ett sushikök med bar och ett öppet grillkök där det lagas koreanskt. Sushi och annan raw food finns också på menyn, som det går att beställa ifrån till och med kl 01:00 från torsdag till lördag.
– Vår kökschef, Nymaa Sarantuya, har lång erfarenhet av sushikonst och hans team är i stor utsträckning handplockat. Martin Gradin har gjort en lång resa hos oss på Vassa Eggen och började som elev för fem år sedan. Han blir nu ansvarig för grillköket på Tako, kreativ ledare blir Salvatore Scappini, säger Olsson.

Matsalen huserar 180 sittande gäster, i rum med varierande visuella teman och konstnärliga inslag. Den totala kapaciteten av lokalen uppgår till 400. Cocktailbaren kommer bjuder på musik och festlig stämning.